Putkiremontti omakotitaloon

Ovatko talosi putket jo remontin tarpeessa? Pyydä ilmainen arvio ja tarjous.

Suunnitteletko putkiremonttia taloosi? Askarruttaako nykyisten putkistojen kunto? Onko vanhoissa putkissa jo vuotoja?

Kuparisten vesijohtojen käyttöikä on noin 30 vuotta, joissain tapauksissa jopa vähemmän. Ennen vanhaan vesijohdot asennettiin piiloon rakenteisiin, joista niiden vuotoja on lähes mahdotonta havaita ajoissa. Nykyään putket on asennettava niin, että ne ovat helposti uusittavissa. Piiloon asennettavat vesijohdot täytyy olla suojaputkessa tai helposti avattavissa rakenteissa (kotelot, alakatot), joista mahdollinen vesivuoto on helppo havaita. Uudet vesijohdot tehdään pääasiassa komposiittiputkella, jolle luvataan jopa 50 vuoden käyttöikä.

Näkyviin jäävissä pinta-asennuksissa käytetään pääasiassa kromi pintaista kupariputkea tai kiiltäväpintaista komposiittiputkea.

Lämpöjohdot tehtiin ennen pääasiassa teräsputkella, joka onkin oikeissa olosuhteissa erittäin pitkäikäinen ratkaisu.

Ongelmia teräsputkistolle aiheuttaa ruoste. Rauta tarvitsee ruostuakseen vettä ja happea. Lämmitysverkostoon laitetusta vedestä happi palaa nopeasti pois, jonka jälkeen sisäpuolinen ruostuminen lakkaa.

Tiettynä aikakautena oli tyypillistä, että putket asennettiin maanvaraisenlattian valuun tai sen alle, joissa ne altistuvat herkästi ulkopuoliselle kosteudelle, jolloin muodostuu otolliset olosuhteet ruostumiselle.

Mikäli putkistojesi kunto mietityttää, niin pyydä meiltä ilmainen arvio ja tarjous mahdollisesta remontista.

Ota yhteyttä →

Jaa tämä sivu: